18 November 2012

. Tanda-tanda 100 Hari Sebelum Kematian .


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum.

100 Hari sebelum KEMATIAN
-Berlaku tanda ini selepas waktu Asar dimana hujung rambut ke hujung kaki berlaku satu getaran seperti menggigil.

40 Hari sebelum KEMATIAN
-Sesudah waktu Asar bahagian pusat akan terasa berdenyut-denyut maka pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arasy Allah s.w.t lalu disambut oleh Malaikat Maut dan akan mengekori pemilik nama tersebut sepanjang masa. Mungkin terjadi Malaikat Maut ini memperlihatkan wajahnya seketika. Jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika.

7 Hari sebelum KEMATIAN
-Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

3 Hari sebelum KEMATIAN
-Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

1 Hari sebelum KEMATIAN
-Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan disebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya.

Tanda Akhir sebelum KEMATIAN
-Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan Malaikat Maut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula.