16 October 2014

. Dinner Sweet Moment .


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum.
Alhamdulillah, selamat sampai ke rumah kesayanganku.
Hee...

Kepenatan bangat sampai terlelap pukul 8.30 p.m tadi.
Pehtu terjaga pukul 11.00 p.m.
Terjaga tu pun sebab abang ketuk pintu. 
Dia baru balik kerja (praktikal).
Nak lelap balik pun macam malas je.
Tu yang meluangkan masa dengan blog sat.
Nak ambik feel ngantuk tu balik. Kehkehkeh.

Sebenarnya kan, hampir-hampir je tadi Aya tertinggal bas.
Begini ceritanyaaa...
Pada jam 8.30 a.m... Aya and Shiba keluar daripada bilik...
Dan berjalan menuju pagar utama.
Dengan membawa beg yang berat. Fuh letih...

Hati tersangat lega pabila melihat sebuah teksi tersadai di depan poli.
Sebab kalau nak p Kangar tu kena naik teksi dari poli.
Bukan apa, time ada kelas ni memang teksi takda.
Maybe pakcik-pakcik teksi dah faham sangat peraturan poli.
Student boleh keluar start pukul 2.00 petang. (tak silap)
Aya balik ni pun sebab paper final 28/10.
So ada gap. Duduk poli mawunya pokai. Hahaha.

Okay melalut... Continue to the story...
Kami meneruskan perjalanan ke teksi tersebut.
Rupanya, teksi je ada tapi pemandunya takda.
Tunggu punya tunggu takda jugak pemandunya.
Ya Allah, time tu hanya Allah yang tahu.
Dengan kredit takda nak call teksi pulak tu.
Tawakkal time tu mintak-mintak teksi lain mai.

Jam menunjukkan 8.50 a.m.
Teksi lain tak muncul jugak.
Dah la tiket pukul 9.30 a.m.
Huwaaa... And tak lama kemudian... Alhamdulillah...
Nampak satu teksi baru keluar dari poli.
Lambai la kat teksi tu.
Mujurlah pakcik tu nampak.
Fuh... Tersangatlah lega.
Syukur...

Harini bukan Aya nak cerita pasal perjalanan Aya pulang ke rumah.
Huhuhu... Aya nak cerita pasal dinner kelas. Hehehe.

14/10/2014

DHK 3B buat dinner. Sponser daripada Madam Mar lecturer English.
Saja buat dinner tu sebelum nak pi praktikal.
4 bulan akan tak jumpa lecturer.
Bakal merindui semua lecturer. Hehehe.

Theme : White
Lokasi : Foyer Jabatan Perlancongan & Hospitaliti

Nak cerita pasal tema. Perghhh, susah nak cari baju warna putih.
Even p Padang Besar pun payah nak jumpa.
Hahahaha.

Makanan pada malam tu semua dimasak oleh student daripada kelas kiteorang.
Banyak menunya.
Nasi Goreng, Makaroni Bakar, Spagheti and banyak lagi.
Memang puas la mentelaah juadah tersebut. Kikiki.
Laju je bab makan...

Selain Madam Mar, ada jugak Puan Sadariah.
Lecturer subjek Marketing time semester 1.
Malam tu ada "Prince Of The Night".
And "Queen Of the Night".
Majlis ni turut ada cabutan bertuah.
And tukar-tukar hadiah.
Walaupun majlis ni tersangatlah simple.
Tapi best sangat !
Lagi satu best sebab Aya bertuah malam tu, Hehehe.
Serius. Kenangan yang manis sangat :')


`Prince Of The Night, BAHVITHRAN*
`Queen Of The Night, KAK FARIHAH*


`Student Of DHK 3B. Sayang semua*
`Tanpa korang sunyilah kelas*
Will miss them :'D

Around 11.00 p.m majlis ni selesai.
Balik bilik terus kemas beg untuk balik keesokan harinya.
Then bukak hadiah.
Cabutan bertuah Aya dapat Menara Paris. Ceh ceh :p
Tukar tukar hadiah, Aya dapat....... MONOPOD. Hahaha.
First dapat Monopod tu terkejut jugak ! Thanks Hanna :D


SEKIAN SAHAJA.
See you the next entry.
Jaga diri semua :)

2 comments:

nana liena said...

muka awok mcm kawan saya.ehe..best dpt monopod..!

نورشافقه بنت محمد جوبير said...

Yeke ? Wah tak sangka ada klon. Hehehe.
Thanks Nana Liena :)